< Voice-over worden

2017: een goed begin is het halve voice-over werk

09 januari 2017 11:15 Door: Albert-Jan Sluis

2017 is goed begonnen! Het was de afgelopen week lekker druk met voice-over opdrachten en... ik stond in de krant!


2017: een goed begin is het halve voice-over werk

Het nieuwe jaar is amper een week oud en het is al weer druk op het Voice Over HQ! Naast veel webvideo, commercials, e-learning en een aantal radioprogramma's, heb ik de afgelopen week opvallend veel opdrachten voor telefoonsystemen (IVR) en awards uitreikingen gedaan.

IVR en voicemail inspreken

Blijkbaar maken veel bedrijven graag schoon schip in het nieuwe jaar en besluiten ze hun telefoonmenu aan te passen. Als voice-over word ik regelmatig gevraagd om IVR-systemen en voicemails in te spreken voor bedrijven. Erg leuk om te doen, want zo ben ik als stem echt een sprekend visitekaartje: mijn stem is het eerste dat klanten horen als ze het bedrijf bellen. Afgelopen week sprak ik IVR-systemen in voor een paar webshops en voor afvalbedrijf HVC.

Voice-over voor awardshows

Aan het begin van het nieuwe jaar blikken ook veel bedrijven en organisaties terug op het afgelopen jaar. Dat doen ze onder andere door hun beste medewerkers in het zonnetje te zetten of door het beste bedrijf uit de regio te kiezen. En om zo'n awardshow extra spannend te maken, heb je natuurlijk een goede voice-over nodig! Ik heb veel ervaring met het inspreken van video's met genomineerden en teksten die te horen zijn tijdens de uitreiking. Afgelopen week sprak ik teksten in voor een Medewerker van het Jaar-verkiezing en voor de verkiezing van de Beste Onderneming van Alphen aan den Rijn.

Interview met voice-over

En tot slot ben ik vorige week ge├»nterviewd door een journalist van het Noord-Hollands Dagblad. Het artikel is erg leuk geworden en stond afgelopen zaterdag in de krant, inclusief pagina vullende foto van mijn spreekcel. Je kunt het volledige interview hier lezen.