< Welke producties spreekt een voice-over in?

Kun je mijn tekst inspreken?

01 december 2016 09:45 Door: Albert-Jan Sluis

Voice-over gezocht en op mijn site terecht gekomen? De kans is groot dat je een stem zoekt voor het inspreken van een video. Hoe ga ik als stemacteur te werk?


Het grootste deel van mijn werk als voice-over bestaat uit het inspreken van teksten inspreken voor online video. Er zijn dagen dat ik eigenlijk niets anders doe dan in mijn eigen studio teksten opnemen voor explanimations, bedrijfsfilms en white board animaties. Geen wonder dat ik er na al die jaren zo bedreven in ben. ;-)

Voice-over kiezen

Hoewel ik ervan overtuigd ben dat ik je tekst goed kan inspreken en dat jij en je klant na afloop 100% tevreden zullen zijn met de opname, wil je waarschijnlijk eerst mijn stemvoorbeelden beluisteren. Wil je liever dat ik alvast een fragment van je script inspreek om jou of je klant te overtuigen? Geen probleem: mail me de tekst en ik neem een gratis voice-over demo op.

120 Words per Minute

Wil je weten hoeveel een voice-over voor je video of animatie kost? Voor teksten tot 250 woorden hanteer ik een starttarief van 150,- euro ex. BTW. Het gemiddelde spreektempo van een voice-over is zo’n 120 woorden per minuut. Aangezien de meeste video’s ongeveer 2 minuten duren, heb je dus voor een scherpe prijs een voice-over voor je productie.

Voice-over tarieven

Is de tekst langer dan 250 woorden? Dan gaat de prijs in stappen van 50 woorden met 25,- euro omhoog. Op mijn boekingspagina staat een handige woordenteller waarmee je het voice-over tarief van je script heel makkelijk kunt uitrekenen. Kies bovenin voor ‘Video’, plak daaronder het voice-over script, selecteer een tone-of-voice en voilà: daar is de prijs van een voice-over!

Voice-over boeken

Wil je mij als voice-over boeken, stuur me dan je script per mail of doorloop de stappen op de ‘Direct Boeken’-pagina. Voor ik begin met opnemen van een voice-over, vind ik het prettig om zoveel mogelijk informatie te hebben. Naast het script, zijn dat bijvoorbeeld een omschrijving van de gewenste tone-of-voice, een briefing, storyboard, een ruwe edit van de video, een guide voice-over of een audiobestandje met de uitspraak van moeilijke namen. Alleen een voice-over script is voldoende, maar hoe meer informatie ik tot mijn beschikking heb, hoe beter.

Voice-over opname

Als ik alle benodigde info binnen heb, begin ik met het inspreken van de voice-over. Ik heb de beschikking over een professionele opnamestudio met een geluiddichte spreekcel, Neumann microfoons, pre amps van Avalon en Millennia en ProTools. Hiermee garandeer ik een fantastisch klinkende voice-over opname.

Korte scripts spreek ik meestal twee keer achter elkaar in. Opvallende zinnetjes, zoals vragen of pay offs, neem ik ook nog een aantal keer los op. Na het opnemen ga ik de ruwe audiofile editen. Ik knip ademteugen, smakjes, klikjes en fouten uit de opname, zodat je aan het einde een schone file overhoudt.

Aanleveren van de audio

De audiofiles lever ik in twee versies aan: je ontvangt een kale file (zonder equalizing of audioprocessing) én een file met audionabewerking. Je kunt uiteraard zelf kiezen welke van de twee je gebruikt. Grote bestanden lever ik meestal aan via WeTransfer. Standaard zijn de files WAV, 16 bit en 48kHz. Wil je andere bestanden? Laat het even weten!

Wil jij of je klant achteraf nog iets aanpassen in de voice-over tekst? Kleine tekstaanpassingen neem ik altijd gratis voor je op. Als het script na de voice-over opname volledig omgegooid wordt, of wanneer het gaat om een aanpassing van een productie die al openbaar is gemaakt, breng ik wel kosten in rekening.

Vragen?

Wil je meer informatie of heb je nog vragen over het inspreken van een voice-over? Bel me op 06 – 53 717 762 of stuur me een mail!