Albert-Jan Sluis Blog

Op deze plek schrijf ik over mijn werk als voice-over en stemacteur. Hier krijg je antwoord op vragen als 'Hoe word ik voice-over?', 'Wat kost een voice-over?', 'Hoe kan ik het best een voice-over boeken?' en meer!

De toekomst van stemacteren

dinsdag 31 januari 2023 De toekomst van stemacteren

Hoe zal het vak van stemacteur zich de komende jaren ontwikkelen? Zijn stemacteurs in de toekomst overbodig en vervangen door kunstmatige intelligentie? En hoe zorg je als stemacteur of voice-over dat je nieuwe technieken in je voordeel kunt gebruiken? In dit blog probeer ik op basis van het verleden en het heden een blik te werpen op de toekomst van stemacteren.
Lees meer...


Regisseren van stemacteurs: tips and tricks

vrijdag 27 januari 2023

Als je een stemacteur boekt voor een voice-over sessie, dan wil je dat de stem tijdens de opname een optimale performance neerzet. In dit blog geef ik je tips & tricks voor een perfecte voice-over opname.
Lees meer...


Wat is een voice-over of stemacteur?

vrijdag 13 maart 2020 Wat is een voice-over of stemacteur?

Tja, het lijkt wellicht een suffe vraag, maar hij wordt me toch best vaak gesteld: "Wat is een voice-over?" In dit blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen over het beroep van voice-over of stemacteur.
Lees meer...


Radiocommerial produceren?

maandag 24 februari 2020 Radiocommercial produceren?

Als voice-over en stemacteur kan ik je radiocommercial inspreken. Maar wist je dat ik ook professionele radiocommercials produceer en zelfs reclamezendtijd voor je kan inkopen?
Lees meer...


The Voice Cast

dinsdag 24 juli 2018 The Voice Cast

In een serie podcasts praat ik met collega's uit het stemmenvak. Beluister hier alle afleveringen.
Lees meer...


10 redenen om geen voice-over te worden

dinsdag 07 november 2017 10 redenen om geen voice-over te worden

Voice-over is het leukste beroep van de wereld. Maar er zitten ook minder leuke kanten aan. Hier zijn 10 redenen om vooral geen stemacteur te worden!
Lees meer...


6 tips om de perfecte voice-over te kiezen

vrijdag 20 oktober 2017 6 tips om de perfecte voice-over te kiezen

Als je een animatievideo produceert, zorg je dat die er perfect uitziet. Maar naast het perfecte beeld, heb je natuurlijk ook de perfecte voice-over nodig.
Lees meer...