Albert-Jan Sluis Blog

Op deze plek schrijf ik over mijn werk als voice-over en stemacteur. Hier krijg je antwoord op vragen als 'Hoe word ik voice-over?', 'Wat kost een voice-over?', 'Hoe kan ik het best een voice-over boeken?' en meer!

Voice-over, een geschiedenis

dinsdag 22 november 2016 Voice-over, een geschiedenis

Wist je dat voice-over één van de oudste beroepen ter wereld is? Ik heb de ontwikkelingen van de afgelopen 2500 voor je op een rijtje gezet...
Lees meer...


Voice-over inhuren voor Dummies

vrijdag 18 november 2016

De meeste klanten die mij als voice-over boeken, kennen de ins en outs van de wereld van de mediaproductie. Ben je nieuw in deze wereld? Dan heb ik hier 10 tips voor je!
Lees meer...


Promo's inspreken

maandag 14 november 2016

Eén van de leukste disciplines van het voice-over vak vind ik het inspreken van promo’s, oftewel de korte filmpjes waarin tv-zenders hun programma’s promoten.
Lees meer...


Hoe schrijf je een goede voice-over tekst?

maandag 07 november 2016 Hoe schrijf je een goede voice-over tekst?

Als stemacteur spreek ik elke dag teksten voor commercials, animaties en bedrijfsfilms in. Van sommige teksten word ik als stem heel blij.
Lees meer...


De werkweek van een voice-over

vrijdag 04 november 2016

Het werk van een voice-over is leuk en afwisselend. Maar hoe ziet de werkweek van een voice-over eruit?
Lees meer...


Hoe produceer je de beste radiocommercial?

vrijdag 04 november 2016 Voice-over, een geschiedenis

Van alle producties waar ik als voice-over bij betrokken ben, gaat mijn hart toch nog altijd het snelst kloppen van een radiocommercial. Ik spreek dagelijks radiocommercials in.
Lees meer...


Wat kost een voice-over?

woensdag 02 november 2016 Wat kost een voice-over?

Je wilt een voice-over zoeken en tikt in Google ‘stem inspreken’ in. Je komt dan bijvoorbeeld op mijn site terecht, die van een stemmenbureau, of die van een collega stem.
Lees meer...